MERSİN / TARSUS - Rasim Dokur Anadolu Lisesi

Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesinden ortaöğretime kadar çocuklarımızın geleceğe güvenle adım atmaları, fiziksel, bilişsel ve sosyal yönden gelişimlerinin en iyi şekilde sağlanması için Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendi himayelerinde başlatıldı. Program, öğrencileri ve velileri gıda okuryazarlığı konusunda bilinçlendirmeyi, geleneksel tatlarla buluşturmayı, gıda israfına yönelik farkındalık sağlamayı, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmayı ve fiziksel aktiviteye teşvik etmeyi amaçlıyor. Okul ve kurumlarda gıda güvenliği ile yeterli ve dengeli beslenme konularında farkındalık geliştirilmesi hedefleniyor.

Okul bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe ve çay ocağı gibi gıda işletmelerinde servis edilen yiyeceklerin öğrencilerin fiziksel gelişimlerine ve öğrenme süreçlerine etkisi göz önünde bulundurularak, bu program tasarlandı.

Programın detayları, görsel içerikler ve okullarda yürütülecek çalışmalar hakkında bilgiler

"https://sagliklibesleniyorum.meb.gov.tr" adresinde paylaşılmaktadır.

Yayın: 06.02.2024 - Güncelleme: 21.03.2024 08:56 - Görüntülenme: 44