T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / TARSUS - Rasim Dokur Anadolu Lisesi

TARİHÇE

     Okulumuz 2008 Yılında 27 Aralık İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan ek binada eğitim öğretime başlamıştır. Fakat bu binayı 2 ay kullandıktan sonra Umut Sami Şensoy Lisesi binasına taşınmış ve 2009 yılı Mart Ayında da Okulumuzun yeni binasına taşınmıştır.

     Okulumuzun binası Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından betonarme olarak ihale kapsamında inşa edilmiştir. Okulumuz 3 Katlı olup, Okulumuzda 23 derslik ve ayrıca  1 Laboratuvar (Bilişim teknolojileri)  , kütüphane ve çok amaçlı salon bulunmaktadır. Okulumuz binası içerisindeki kantin okul bahçesine taşınarak eğitim öğretim ortamı daha kullanışlı hale gelmiştir. 

    Okul adını Tarsus’un Cumhuriyet Dönemi işadamlarından olan Rasim DOKUR’un adını almıştır.Tarsus en kuzeyinde yer alan okulumuzun 600 metrekare alana binası , bahçesi de 8500 metrekare alana kuruludur.18 sınıflı ve 25 farklı bina bölümden oluşan okul klima ile ısıtılmaktadır.

    Açıldığı yılda 90 öğrenciyle eğitim ve öğretim hayatına başlayan okulumuzun yarıya yakın öğrencileri Adana’dan gelmektedir. Okulumuz bahçesi ağaçlandırma çalışmaları tamamlanarak yeşil alan bölgemiz genişletilmiştir.

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.03.2024 - Güncelleme: 12.03.2024 14:19 - Görüntülenme: 40
  Beğen | 0  kişi beğendi