Nis

Eğitim Bilimci Yazar Dr. Özgür BOLAT’ın eğitim danışmanı olduğu “Özgüven” projesi kapsamında; gençlerin hayallerini, yeteneklerini ve kişiliklerini keşfetme yolunu açarak, özgüven oluşturma süreçlerinde destek olmak amacıyla Uzman Psikolog Elif TİRYAKİ tarafından 9 ve 10.sınıf öğrencilerimize çevrimiçi eğitim verildi.

Mrt

Avrasya’nın ortak bayramı Nevruz’u ve bahar mevsimini

etkinliklerle karşıladık.

Mrt

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezini tarafından okumuz öğrencilerine yönelik kadına şiddet ile ilgili seminer verildi.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisi

Okulumuzda 14-15 Mart 2024 tarihleri arasında, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Kapsamında Proje Sergisi Düzenledik. Sergide öğrencilerimiz öğretmenlerinin danışmanlığında yaptıkları projeleri gelen ziyaretçilere ve arkadaşlarına tanıttılar.

TÜBİTAK Bilim Fuarı Sergisinin hazırlanmasında emeği geçen Matematik öğretmenimiz Zehra KURTDİŞİ, Matematik öğretmenimiz Burçe DAŞDEMİR, Biyoloji öğretmenimiz Ahmet ALTUN, Matematik Öğretmenimiz Ahmet KAVRAROĞLU'na, ve Öğrencilerimize teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Üstün bir mücadele ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü okul programımız Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Arife DAĞLI DEMİR önderliğinde gerçekleşti. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından öğrencilerimizin hazırladığı şiir kompozisyon ve oratoryo gösterisi ile gerçekleşti. Emeği geçen Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Arife DAĞLI DEMİR  ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz.

Öğrenci ve Personeli Tatbikatla Afetlere Hazır

Mrt

Tubitak bölge sergisinde okulumuzu temsil eden Zehra Kurtdişi hocamıza , 10/D sınıfından Tarık Siraç Ak , 10/F sınıfından Ömer Faruk Gül e yarışmada başarılar dileriz.

Mrt

Tübitak 2204-A lise öğrencileri araştırma projeleri yarışması Adana bölge finallerine katılmaya hak kazandık. Okul müdürümüz Abdurrahman Gürbüz, danışman öğretmenimiz Zehra Kurtdişi ile projede görevli öğrencilerimiz Tarık Sirac Ak ve Ömer Faruk Gül İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet METİN'i ziyaret etti ler. Bölge finallerinde öğretmenimiz ve öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ara

20-27 Aralık Mehmet Akif’i Anma Haftası dolayısıyla okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Tarsus ilçe anma programı Akif’i anlamak ve yorumlamak adına gerçekleştirilmiştir.

Ara

Geleneksel Türk Okçuluğu Branşında öğrencilerimzin dereceleri.

Ekm

Okulumuzda "Kültürün İzinde Mersin" projesi bilgilendirme ve tanıtım toplantısı yapıldı.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda, Tarsus Kültür Parkında öğrencilerimiz tarafından hazırlanan bilim standımızı, İlçe Kaymakamımız Kadir Sertel OTCU, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet METİN ve kurum amirlerimiz ziyaret etti.